2016. február 8., hétfő

Valami flancosat

Nem vagyok a flancos-puccos receptek nagymestere. Az egyszerűség híve vagyok, a saját konyhámban is és ha elmegyünk étterembe, akkor is. Ennek ellenére néha belefutok egy-egy különlegesebbnek tűnő recept elkészítésébe is, ami egyébként sokszor csak a tálaláson múlik. Valamiért nekem a füstölt pisztrángos sós palacsinta is ilyen. Igazából ez egy rettenetesen egyszerű recept, csak ahogy egymásra halmozzuk a hozzávalókat, a végén egy egészen kis különleges, látványos valami sül ki belőle. És ha valaki szeretné picit kalandosabb úton beszerezni hozzá a füstölt pisztrángot, akkor ajánlom az alábbi túrát a Pilisben, természetesen egy ebéddel egybekötve az Ördögmalom étteremben. A vadragu levesük, jaj, de finom... :)

Ricottás palacsinta füstölt pisztránggal és csírával


Hozzávalók 20 db-hoz
a palacsintához:
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 12,5 dkg ricotta
- 15 dkg joghurt
- 2 tojás
- 1 evőkanál (olíva)olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál só
- őrölt bors
a tetejére:
- 12,5 dkg ricotta
- 5 dkg natúr krémsajt
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál citromlé
- 1/2 füstölt pisztráng
- póréhagymacsíra

A tojásokat kézi mixer segítségével elvegyítjük a ricottával, a joghurttal és az olajjal, majd hozzáadjuk a sóval, borssal, sütőporral összeforgatott liszteket. Sima tésztát keverünk belőle, 1/2 órát pihentetjük. Közben a feltétre szánt ricottát elvegyítjük a krémsajttal, a citromlével és a petrezselyemmel. A pisztrángról levesszük a bőrét, az esetleges szálkákat eltávolítjuk, a húsát falatnyi darabkákra szedjük.
Kiolajozott, vastag aljú serpenyőben, evőkanálnyi adagokban oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük a palacsintákat. A ricottakrémmel, pisztrángfalatkákkal és csírával a tetejükön tálaljuk.

CH tartalom: 5 g CH/darab
Kalóriatartalom: 76 kca/darab








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...