2015. november 18., szerda

Füstölt pirospaprikával

A paradicsomos csicseriborsó leves továbbra is nagy kedvencem. Számos variációban készítem, a legtöbbször füstölt pirospaprikát adok hozzá. Egyszerűen imádom az illatát és ahogy már egy kiskanál is megváltoztatja az ételek ízét. Fantasztikus. A Fűszerésztől hoztam nemrég csípős változatban is, még nem főztem vele, de nagyon kíváncsi vagyok rá. :)
Ez a recept friss paradicsommal készült, de ha nincs otthon, használhatunk konzervet is.Az ilyen típusú leveseket főétel helyett szoktam enni a munkahelyen, rohanós ebédnek.
A recept a Kifőztükben is megjelent.

Paradicsomos csicseriborsó- és vöröslencse-leves



Hozzávalók 4 személyre
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
- 15 dkg vörös lencse
- 2 közepes paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál (füstölt) pirospaprika
- 1 kávéskanál római kömény
- 2 babérlevél
- só
- (olíva)olaj

A csicseriborsót és a vörös lencsét alaposan leöblítjük. A vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot és a sárgarépát felkockázzuk. Egy nagy fazékban kevés olajon megdinszteljük a hagymákat. Rászórjuk a fűszereket, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a paradicsomot, újabb 2 percig sütjük. Felöntjük 1,2 l vízzel, belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk. Forrástól számított 5 perc elteltével beletesszük a vörös lencsét, majd 10 perc után a csicseriborsót. További 5 percig főzzük, és levesszük a tűzről. A leves felét tálba szedjük, botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a fazékba és elkeverjük.

CH tartalom: 40 g CH/fő
Kalóriatartalom: 163 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...