2015. október 5., hétfő

Amíg még van friss fűszer az erkélyen

Sajnos már nem bírják sokáig az erkélyen a fűszernövények. Egyre vörösesebbek a leveleik és kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy nem csak a naptár, és a hideg éjszakák bizonyítják, itt van az ősz. Hanem a fűszerek is. Kíváncsi leszek, idén mi az, ami túléli az erkélyen. És ha minden jól megy, talán jövőre már a kertben kell áttelelnie majd a zsályának és a rozmaringnak.
De amíg még van néhány friss levél a bazsalikomon, addig bőszen használom is. :) Ebbe a cukkinikrémbe is az került. Cukkinit mondjuk lehet egész télen kapni, így ez a mártogatós vagy szendvicskrém igazából egész évben elkészíthető. Legfeljebb szárított bazsalikomot kell hozzá használni, amit már a párolásnál hozzáadunk, nem csak a legvégén.

Bazsalikomos cukkinikrém


Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg cukkini
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
- só
- frissen őrölt bors
- (olíva)olaj
a tálaláshoz:
- teljes kiőrlésű kenyér

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a felaprított hagymákat, hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve kb. 5 perc alatt megsütjük. Botmixerrel durvára pürésítjük, majd beledolgozunk kevés olívaolajat, végül hozzáforgatjuk a friss bazsalikomot. Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

CH tartalom: 9 CH/fő
Kalóriatartalom: 112 kcal/fő
(kenyér nélkül)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...