2015. szeptember 28., hétfő

A felfújható gumi kalapács

Mindenki biztosan ismeri azt az érzést, amikor eluralkodik rajta a tehetetlenség és az e felett érzett mérhetetlen düh. Amikor legszívesebben egy 3 éves kisgyerek tomboló hisztijével toporzékolnánk, csapkodnánk és törnénk-zúznánk. Vagy épp a pocsék amerikai filmek mintájára tányérokat és vázákat dobálnánk a falnak.
De persze konszolidált, felnőtt emberek vagyunk. Akik tudnak uralkodni az érzéseiken és a dühükön is. De azért csak ott motoszkál az a méreg is, bugyog és fortyog. És a legrosszabb, ha nincs kire haragudni, na az tényleg pocsék. Még csak hibáztatni sem lehet senkit. Megette a fene.
Én ilyenkor egy óriási nagy gumi kalapácsról álmodom. Hogy miért? Mert a felnőtt, szabályok közé és kulturált viselkedésformákra szorítkozott énem természetesen nem áll neki tajtékozva rombolni maga körül. Pedig, igazából ez esne igazán jól. :) És hát ilyenkor mi sem lehetne jobb, mint egy hatalmas nagy, felfújható gumi kalapáccsal püfölni valamit. A mérget ugyanis így ki lehetne adni (tudom, lehetne bokszolni is, de ahhoz én gyenge vagyok, így csak még jobban felhúznám magam, hogy még ez sem megy :) ), a nélkül, hogy bármiben kárt tennék. Bumm bumm bumm. Már belegondolni is jó. :)
De persze nincsen felfújható gumi kalapácsom. Sajnos. Így marad a csendes puffogás, a fogösszeszorítás, és csinálni mindent tovább. Bosszúból ma például diós-kókuszos-csokoládés tortát sütöttem.

Most nem ezt a receptet hozom, hanem egy jó régit, egy sütőtökös-pekándiós muffint. Ez sem éppen egy bonyolult süti. :)

Sütőtökös-(pekán)diós muffin



Hozzávalók 12 muffinhoz
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg kókuszzsír vagy vaj
10 dkg nyírfacukor
15 dkg nyers sütőtökhús
5 dkg durvára aprított (pekán)dió
2 tojás
2 cm gyömbér
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 csipet só
a tetejére:
12 szem (pekán)dió

A liszteket elvegyítjük a sütőporral, a sóval, a fűszerekkel és a pekándióval. A kókuszzsírt (vagy a vajat) felolvasztjuk, kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd elvegyítjük a reszelt gyömbérrel és a reszelt sütőtökkel. Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és egy spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
A muffinsütő mélyedéseit papírral kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, a tetejükre helyezünk 1-1 szem pekándiót. 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

CH tartalom: 17 g CH/muffin
Kalóriatartalom: 231 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...