2015. április 4., szombat

Imádnivaló

Bizony, ezt a receptet nem tudom másképp jellemezni: imádnivaló. Túró rudi sütiben.
Macerás ugyan felszeletelni, de én pont ezért szeretem: a roppanós csokoládé a tetején. Mmmmm... :)
Nem is szaporítom a szót, mert itt ényleg a sütin van a hangsúly. :)

A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg, az újság 5. szülinapja alkalmából készítettem. :)

Túró Rudi-szelet



Hozzávalók 27 db-hoz
a tésztához:
- 3 tojás
- 3 dkg fehér tönkölyliszt
- 3 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 6 dkg porrá őrölt nyírfacukor
- 1 dkg kakaópor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
a túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg tejföl
- 13 dkg porrá őrölt nyírfacukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd
- 15 g zselatin
a tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olívaolaj

A tojások sárgáját kézi mixer segítségével kihabosítjuk a nyírfacukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. Adagonként elvegyítjük az átszitált és szódabikarbónával elkevert lisztekkel. Sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a túrót szitán áttörjük, összedolgozzuk a tejföllel, a nyírfacukorral, a citromlével és -héjjal, valamint a vaníliarúd kikapart magjaival. A lágy habbá vert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint feloldjuk, majd ezt is hozzáadjuk.
A piskótát visszahelyezzük a tepsibe, és elsimítjuk rajta a túrókrémet. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, elvegyítjük az olajjal, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Tálalás előtt 2-3 órát hűtőben dermesztjük. Forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeleteljük.

CH tartalom: 8,5 g CH/szelet
Kalóriatartalom: 103 kcal/szelet





1 megjegyzés:

  1. Már a Kifőztük-ben kinéztem a receptet, meg is csináltam. Nagyon-nagyon finom, köszönöm szépen a receptet! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...