2015. április 2., csütörtök

Hagyományos

Rájöttem, hogy nagyon kevés klasszikus recept került fel a blogra. És igen, valóban, a hagyományos magyar konyha ételeit én ritkán főzöm, de azért nálunk is előfordulnak, csak eddig nem nagyon tettem fel őket a blogra. De ezen most próbálok változtatni és a sort egy egyszerű, kevés rántással készült zöldséglevessel.

Zöldségleves paprikás rántással


Hozzávalók 8 személyre
20 dkg sárgarépa
10 dkg csiperkegomba
1/2 fej karfiol
1 nagy fehérrépa
1 karalábé
2 szárzeller
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
1 teáskanál szárított zellerzöld
3 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
kókuszzsír vagy (olíva)olaj

őrölt bors
a tálaláshoz:
friss petrezselyemzöld

A hagymát felaprítjuk, a gombát, a sárga- és fehérrépát, a zellert felszeleteljük, a karalábét felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Fazékban kevés zsiradékot hevítünk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket a karfiol és a gomba kivételével, és 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük 2,5 l vízzel, beletesszük a karfiolt, a gombát, a zeller- és petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval és borssal. Forrástól számítva 8-10 perc alatt készre főzzük a zöldségeket, majd levesszük a tűzről.
Közben elkészítjük a rántást. A lisztet annyi zsiradékon, amennyit felvesz, néhány percig pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, és levesszük a tűzről. Meleg levessel felengedve csomómentesre keverjük, majd az egészet visszaöntjük a fazékba. Pár percig még rotyogtatjuk az ételt, majd friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

CH tartalom: 12 g CH/fő
Kalóriatartalom: 89 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...