2015. április 6., hétfő

Egy újabb scone reggelire

Nem vagyok túl nagy medvehagyma rajongó, ami talán annak tudható be, hogy nem szeretem, amikor hirtelen nagyon felkapnak valamit, márpedig a medvehagyma pont így jött divatba pár éve itthon. És ez bennem mindig ellenállást vált ki, hiába jó maga az alapanyag. A Meyer citrommal is így voltam, pedig hihetetlenül megszerettem. De sajnos picit dacos vagyok, a medvahagymát is épp ezért csak ritkán használom. Pedig az az igazság, hogy gyakrabban kellene, amíg szezonja van, mert rettenetesen finom. :) Amúgy a  nagy tiltakozásom ellenére ma már csak meyer citromotveszek, ha megáltom a piacon. :) Talán a medvehagymával is így lesz majd, egyelőre azonban csak néhány alkalommal készítek vele valamit, mikor szezonja van. A sconba egyébként fantasztikus, nagyon feldobja a tésztát.
A scone nálunk egyébként még mindig reggelire szokott készülni, gyorsan összeállítható a tészta és 15-20 perc alatt meg is sül. :) A tejszín olyan kevés benne, hogy egy scone-ban pontosan kiszámolva még fél grammot sem ér el a szénhidrát tartalma (0,35 g) , épp ezért én nyugodt szívvel teszem bele. De ha valakit ez zavar, helyettesítheti vízzel is.

Medvehagymás scone




Hozzávalók 12 darabhoz
- 25 dkg teljes kiőrléű tönkölyliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 dl tejszín
- 1,2 dl víz
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt (pl.: edami)
- 1 csokor medvehagyma

A liszteket elvegyítjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, majd a tejszín, a tojás és a víz hozzáadásával lágy tésztát gyúrunk belőle. Elvegyítjük a reszelt sajt kétharmadával és a felaprított medvehagymával, majd kb. 2 centi vastagságúra lapítgatjuk a tésztát a tenyerünkkel. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval,vagy egy pohár szájával kiszaggatjuk és sütőpapírral  bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

CH tartalom: 19 g CH/darab
Kalóriatartalom: 175 kcal/darab





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...