2014. január 18., szombat

Hjajj, de jó lenne most túrázni

Ma rámtört a vágy a hegyek után, hogy újra túrázni menjünk. Talán az enyhe, tavaszias idő teszi, de képtelen vagyok elhinni, hogy tél van. Legfőképpen pedig abba esik nehezemre belegondolni, hogy nagy valószínűséggel az igazi tél, a hideg még csak ezután fog következni. És lassan január vége van. Hihetetlen.
Mivel túrázni vágyom, olyan receptet hozok, amit túrázáshoz készítettem. Azon kevesek egyike, amit sikeresen le is fotóztam, mert általában ilyenkor a nagy rohanás miatt sok recept megörökítetlenül marad. De őérte kár lenne. :) Ez amúgy egy korábbi recept módosítása volt, de nekünk nagyon bevált. :) Hamaorsan elkészítem majd újra azt a fantasztikus müzliszelet receptet is, amit az egyik őszi túránkra készítettem. Azóta sem megy kia fejemből az íze. :)

Zabpelyhes-magos-csokis keksz
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg nyírfacukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- csipet só
- 2 tk sütőpor
- 5 dkg mandula
- 5 dkg kesudió
- 5 dkg min. 70%-os étcsokoládé (lehetőleg diabetikus / nyírfacukros)
- 2 dkg kakaópor
- csipet só
A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral, kakaóporral, zabpehellyel. A vajat felolvasztjuk a mikróban majd hagyjuk langyosra hűlni, ezt követően elkeverjük a tojással, majd a cukorral. Kézzel összegyúrjuk a tojásos maszát a száraz hozzávalókkal. A mandulát, kesudiót és étcsokoládét durvára aprítjuk, majd ezt is a masszához keverük. Fél órát pihentetjk a hűtőben, ezt követően golyókat formázunk belőle, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk és kb 1,5 cm vastagságúra kilapítunk. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) 15 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 15 g CH/keksz
Kalóriatartalom: 173 kcal/keksz
(15 db keksz esetén)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...